Treviso - Garbara - Valdobbiadene

In het noordoosten van Italië, onder de Dolomieten en links van Venetië, ligt Valdobbiadene. Hier wordt - verspreid over 15 kleine dorpjes - met zekerheid de allerbeste Prosecco gemaakt. In 2009 is Prosecco Superiore een D.O.C.G. geworden en enkel hier mag de naam Superiore gebruikt worden, een regio die trouwens tot het Unesco Werelderfgoed behoort sinds 2019! Binnen deze appellatie zijn er dan nog exclusievere regio’s; “rives” zoals dat heet. Dat zijn terroirs op extreem steile heuvels, uitstekend zongericht, met een perfecte bodem en met de grootste temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De Glera druiven van de familie Garbara groeien op twee aanpalende wijngaarden. Op de rive van Santo Stefano, op een hoogte van 300 meter, staan de druiven voor de Prosecco Supériore Brut Millesimato. Net naast deze rive ligt de allerhoogste en meest optimale plek uit de hele regio en die luistert naar de prachtige naam “Cartizze”. Hier staan op 350 meter hoogte de druiven voor de Superiore di Cartizze.

Al meer dan 80 jaar verbouwt de familie Grotto volledig manueel de steile heuvels. Ze zijn zo steil dat machinaal bewerken onmogelijk is en van nature met lage volumes moet gewerkt worden. Garbara’s mousserende wijnen zijn elegant en fijnparelend met bijzonder weinig tot geen restsuiker; enorm zacht maar toch kurkdroog.

Prosecco Superiore Extra Brut

  • Treviso | Veneto | Valdobbiadene | Santo Stefano

    Glera

    op 350 m hoogte | klei- en kalkgronden | ijzer | mangaan

  • krokant | lichtfruitig | peer | mineraal | opgewekt zuurtje | fijnparelend | extra droog maar niet hard | slechts 2 gr restsuiker

    parelgisting op inox tanks | 6 maanden sur lie

  • Korting 11 + 1

Prosecco Superiore di Cartizze Brut Zero

  • Treviso | Veneto | Valdobbiadene | Santo Stefano

    Glera

    op 350 m hoogte | klei- en kalkgronden | ijzer | mangaan

  • krokant | lichtfruitig | peer | mineraal | opgewekt zuurtje | verfijnd | aromatisch | fijnparelend | geen restsuiker!

    80 jaar oude stokken | parelgisting op inox tanks | 6 maanden sur lie

  • Korting 11 + 1

Previous
Previous

PIEMONTE - Marco Brangero - Diano D'Alba/Barolo

Next
Next

TOSCANE - San Vincenti - Gaiole in Chianti