La Rioja Alta - Cupani - San Vincente de la Sonsierra

Deze kleine wijnmakerij in San Vicente de la Sonsierra wordt gerund door de familie Eguiluz/Mendoza. In de wijngaarden worden alleen duurzame landbouwpraktijken gebruikt en zijn ze trots op hun historische gronden met restanten van wijnmaken van 1200 jaar geleden, een must visit voor de echte liefhebbers. Bij Cupani worden enkel premium wijnen gemaakt van Tempranillo en Garnacha, wat ze bereiken door een combinatie van terroir, extreem lage rendementen en meer dan 100 jaar oude wijnstokken. Ze behouden de typiciteit van elke aparte wijngaard en maken zo meerdere exclusieve wijnen met kleine volumes van 2000 flessen tot slechts 500 flessen. De vinificatie gebeurt lekker ouderwets in betonnen vaten die diep in de grond zitten waardoor geen elektriciteit moet gebruikt worden. Cupani is de lokale oude benaming van Tempranillo.

Cupani Rioja 2019

  • Rioja Alta | San Vicente de la Sonsierra

    Tempranillo

    klei- en kalksteen | kiezel | zand | noordoriëntatie | hoogte 540m

  • spannend rood en donker fruit | blauwe bessen | balsamico | toast | kruidig | silky tannines | medium-full body | leder | houttoets

    fermentatie in inox vaten | malolactische gisting op Franse eiken vaten en daarna 14 maanden rijping sur lie

  • Korting 11 + 1

Baskunes Single Vineyard Tempranillo 2014

  • Rioja Alta | San Vicente de la Sonsierra

    Tempranillo

    ijzer- en klei toplaag | zandbodem | oostoriëntatie | hoogte 580m

  • kersen | blauwe bessen | koffie | toast | kruidig | suave | solide tannines | medium-full body | houttoets

    fermentatie in inox vaten | malo en 24 maanden rijping sur lie op nieuwe Franse vaten

  • Korting 11 + 1

Garnacha Single Vineyard 2018

  • Rioja Alta | San Vicente de la Sonsierra

    Garnacha (+110 jaar)

    ijzer- en klei toplaag | zandbodem | oostoriëntatie | hoogte 580m

  • breekbaar | evenwichtig | fraicheur | rood fruit | rode bessen | frambozen | toast | kruidig | suave | silky tannines | medium-full body | subtiele houttoets

    fermentatie en malo in inox vaten | 9 maanden rijping sur lie op nieuwe Franse vaten

  • Korting 11 + 1

Previous
Previous

LA RIOJA ALTA - Miguel Merino - Briones

Next
Next

RIBERA del DUERO - Resalte - Penafiel